Diverse

Înapoi la scris pe wfl.ro

După o perioadă lungă în care fie nu am avut timp, fie nu am fost hotărât cu privire la acest site, iată că am revenit pe wfl.ro, unde voi încerca să scriu în continuare despre Windows și despre produsele Microsoft.

Mă bucur să vă regăsesc, pentru că au trecut câteva luni bune de la ultimele mele tentative de a posta articole despre tehnologie, luni în care timpul meu liber a fost practic inexistent.

În perioada imediat următoare, foarte probabil, voi scrie încă destul de rar și oricum mai puțin decât mi-aș dori, din cauza lipsei timpului liber. Acum nu mai este inexistent ci aproape inexistent. Cu alte cuvinte, e un progres de care vreau să profităm cu toții.

Una dintre multiplele decizii importante luate între timp, asupra căreia am reflectat destul de mult

Spuneam că în ultimele luni timpul meu liber a fost practic inexistent. A fost, într-adevăr, o perioadă cu enorm de multe lucruri de făcut și cu foarte, foarte multă muncă.

Au fost de făcut atât de multe lucruri, încât, imediat după ce am fost nominalizat pentru încă un an ca Windows Insider MVP, am anunțat conducerea programului Windows Insider MVP, că, din lipsa timpului, nu voi putea aduce contribuții semnificative în comunitățile tehnice și că implicit, oricât m-ar fi onorat titlul de la Microsoft, el nu s-ar fi reflectat corect în realitate, nu s-ar fi justificat.

Despre onestitate și opinii liber exprimate

Pe de altă parte, am stat foarte mult să cântăresc tot ceea ce înseamnă programele Windows Insider (testeri Windows) și Windows Insider MVP  (titlul onorific acordat de Microsoft pentru activități voluntare în comunitățile tech Windows) și am ajuns la concluzia că pentru a putea rămâne onest și echilibrat în fața publicului cititor, cât și în plan personal, ar fi mai bine să testez pe cont propriu și să relatez cu onestitate despre constatările mele.

Nu că nu aș fi fost onest și înainte.

Atâta doar că uneori am căutat să temperez criticile personale în speranța că Microsoft va face în cele din urmă lucrurile așteptate de publicul larg în urma feedback-ului pe care l-am oferit împreună cu ceilalți colegi MVP din programul Windows Insider MVP.

Ce urmează și ce se schimbă?

Unul dintre principalele motive pentru care am decis să revin la scris este dorința de a scrie despre productivitatea bazată pe tehnologii aflate la îndemâna tuturor. Pe baza experienței mele de lucru ca moderator și om de producție pentru radiouri locale, a celei din companii mici și ca PFA în calitate de web designer și developer și a celei de administrator de sisteme, voi încerca să scriu articole de opinie despre ce tehnologii am folosit și folosesc. Îmi doresc să discutăm despre cum putem fi eficienți cu ajutorul acestora, dar mai ales să cunosc și experiențele voastre.

Este de așteptat să public din nou tutoriale pentru Windows, Office, OneDrive, Office 365, în general despre tehnologii Microsoft.

Dar, de fiecare dată când voi considera oportun, voi posta și articole, tutoriale sau ghiduri despre ofertele altor companii.

Altfel spus, site-ul nu se va mai concentra exclusiv pe tehnologii Microsoft, ci va prezenta alternativele optime oferite de alte companii pentru utilizatorii care au la baza pregătirii lor în special Windows și Office, alături de alte eventuale servicii și produse Microsoft.

GDPR, date personale, cookies și altele

Nu am interese comerciale sau materiale în acest site și de aceea nu voi avea publicitate, poate doar unele advertoriale, iar acelea vor fi clar marcate ca fiind articole publicitare plătite.

Acest site nu folosește și nici nu va folosi nici în viitor datele personale ale cititorilor și/sau membrilor înscriși în scopuri comerciale, ci doar pentru a afla ce teme vă interesează, cu scopul de a scrie cât mai multe articole utile despre acestea.

Tot ce voi face cu datele voastre de la comentarii și cu cele de la Google Analytics va fi să analizez periodic ce teme anume vă interesează cel mai mult pe site, pentru a decide despre ce voi scrie mai departe.

 

Despre comentariile la articole

Menționez din start că responsabilitatea pentru conținutul fiecărui comentariu revine autorului respectivului comentariu.

Atragerea de comentarii nu este un scop al acestui site, ci schimbul de informații și cunoștințe despre tehnologiile pe care le folosim cu toții.

De aceea vreau să precizez că atâta timp cât veți dori să postați comentarii, o veți putea face, dar voi răspunde doar acolo unde consider că este necesar. Desigur, puteți primi și răspunsuri de la alți cititori și puteți dialoga civilizat cu aceștia folosind secțiunile de comentarii sau alte funcționalități pe care vi le pun la dispoziție pe site.

Comentariile voastre sunt binevenite oricând, cu condiția să fie civilizate și la subiectul articolului. Orice persoană care postează comentarii va oferi voluntar un nume sau un nickname pentru site și, evident, conținutul comentariilor postate precum și acordul implicit pentru publicarea acestora pe site. Acestea sunt singurele date personale colectate pe site care sunt făcute publice – repet – cu acordul implicit al celor ce lasă comentarii la articole.

Să-i dăm  drumul!

Cu cele de mai sus scrise, sper să pornim la un drum plin de foloase pentru toți cei care vor (re)descoperi acest site.