Prima pagină » Articole » Windows » Cum se activează, dezactivează sau particularizează sunetele de notificare ale Windows 10
Windows

Cum se activează, dezactivează sau particularizează sunetele de notificare ale Windows 10

particularizarea-sunetelor-de-notificare-in-windows-10
Îți spunem (cam) totul despre cum să gestionezi sunetele de notificare în Windows 10

Sunetele de notificare ale Windows 10 au rolul de a ne avertiza sonor despre evenimentele în desfășurare. Astfel, dacă sunt configurate în acest fel, sistemul va reda un sunet specific pentru fiecare eveniment important, cum ar fi atingerea nivelului critic de descărcare a bateriei laptopului, recepționarea unui email sau detectarea unui dispozitiv nou. particularizarea sunetelor de notificare in windows 10 La fel ca în Windows 7 și Windows 8, și sunetele de notificare ale celei mai recente versiuni de Windows pot fi activate, dezactivate sau particularizate. Eu, personal, prefer să le dezactivez deoarece mă stresează mai tare ca o zi de luni, dar dumneavoastră poate doriți să le particularizați pentru ca unele dintre acestea, cele de avertizare ale erorilor sau acțiunilor nepermise, să fie mai puțin stresante.

Sunete: panoul de configurare a sunetelor Windows

Dacă doriți să nu primiți notificări sonore pentru evenimente specifice, sau dacă doriți să particularizați schema de sunete activă, va trebui să accesați Sunet, panoul de configurare și particularizare a sunetelor Windows, apoi fila Sunete. Pentru accesarea filei menționate mai sus, efectuați click dreapta pe difuzorul aflat în colțul drept inferior al ecranului, după care alegeți din meniul contextual opțiunea Sunete. particularizare sunete notificare La deschiderea panoului de configurare a sunetelor, veți avea posibilitatea de a opta pentru utilizarea schemei de sunete implicite, de a crea una sau mai multe în funcție de preferințe sau locul în care folosiți acel PC, precum și de a renunța la toate sunetele de notificare. particularizare sunete de notificare pentru fiecare eveniment in parte Dar haideți să începem cu începutul și să vorbim despre fiecare posibilitate în parte.

Cum se dezactivează toate sunetele de notificare ale Windows

Dacă nu doriți să fiți avertizat sonor despre evenimentele sistemului de operare și a programelor, alegeți la Schemă sunte opțiunea denumită sugestiv Fără sunete. Pentru a completa dezactivarea va fi necesară apăsarea butonului Se aplică. dezactivarea sunetelor de notificare ale windows Astfel, începând din acel moment niciuna dintre notificările emise de către sistemul de operare, sau de către programele instalate, nu vor mai fi însoțite de o alertă sonoră. Dacă în viitor doriți să reactivați sunetele de notificare, o puteți face selectând în locul opțiunii Fără sunete schema Windows Implicit.

Particularizarea sunetelor de notificare

Cei familiarizați cu particularizarea sunetelor de notificare în versiunile anterioare ale sistemului de operare Windows n-ar trebui să întâmpinați probleme la efectuarea acestei operații în Windows 10. În ceea ce-i privește pe ceilalți, voi detalia în continuare pașii ce trebuiesc urmați pentru a face acest lucru.

  1. În lista Evenimente program faceți click pe evenimentul căruia doriți să-i schimbați sunetul de notificare.
  2. Apăsați butonul Răsfoire și selectați noul sunet.
  3. Apăsati butonul Se aplică pentru salvarea modificărilor.
  4. Deoarece e posibil că pe viitor să doriți să reveniți la schema implicită, creați o nouă schemă de sunete.

Deși sunt convins că nu era absolut necesar, pentru a mă asigura că a înțeles toată lumea despre ce este vorba, am creat următorul gif în care puteți urmări procedura de particularizare a sunetului de notificare a unui eveniment. În cazul de față este vorba de sunetul ce va fi redat de către sistemul de operare pentru a ne înștiința că acumulatorul a atins un nivel critic de încărcare și trebuie conectat încărcătorul. particularizarea sunete lor de notificare Iar dacă tot vorbim de sunetele Windows, tot din acest loc puteți dezactiva și sunetul pe care-l auziți la pornirea computerului. Pentru dezactivarea sa deselectați caseta Redare sunet de pornire Windows și apăsați Se aplică.