Știri Windows

E oficial, modul S vine curând pentru toți utilizatorii

După ce a răspuns pe Twitter și a confirmat într-o primă fază trecerea Windows 10 S de la ediție Windows la un mod Windows valabil atât pentru Windows 10 Home, Pro sau Enterprise.

Microsoft a confirmat informațiile pe care le-am postat recent (via Thurrott.com), potrivit cărora Windows 10 S nu va mai fi un SKU, ci un mod Windows 10.

Inițial Joe Belfiore a dat un indiciu pe Twitter, prin care a confirmat într-o primă fază trecerea Windows 10 S de la ediție Windows la un mod Windows:

Ieri Joe Belfiore a revenit și oferă câteva detalii într-un articol de pe blogul Windows. Iată povestea pe scurt: după ce a introdus anul trecut versiunea Windows 10 S, de la care se așteptau performanțe și stabilitate bazate pe utilizarea exclusivă a aplicațiilor din Magazinul Microsoft, compania ar fi primit feedback puternic cu privire la numele ales, care ar fi creat confuzii.

Ca urmare, Microsoft simplifică experiența pentru clienți și, după lansarea iminentă a Windows 10 1803, cumpărătorii retail vor putea alege un PC cu Windows 10 Home sau cu Windows 10 Pro în modul S, iar cei din companii vor avea și ei Windows 10 Enterprise cu modul S. Oricare dintre utilizatori va putea trece gratuit de la modul S la versiunea „full” .