Prima pagină » Articole » Windows » Știri Windows » Microsoft Planet 010 – 06.03.2018 – știri pe scurt
Știri Windows

Microsoft Planet 010 – 06.03.2018 – știri pe scurt

Ediția de noapte Microsoft Planet este aici!

Ediția de noapte Microsoft Planet este aici!

Am ales și azi cele mai interesante noutăți de pe zona Microsoft pentru voi. Trec direct la treabă!

 • Windows 10 Fall Creators Update (1709) primește un update cumulativ care rezolvă problemele cu dispozitivele pe USB. Noul build este 16299.251
 • Aplicația universală Windows 10 Spotify a fost actualizată cu design prietenos pentru modul tabletă, îmbunătățind navigarea pentru touch și pentru stilusurile digitale.
  O puteți descărca de aici:
  [appbox windowsstore 9ncbcszsjrsb]
 • Kali Linux este disponibil de acum via Magazinul Microsoft din Windows – Kali Linux a fost disponibil din ianuarie, dar nu era compatibil cu Windows Subsystem for Linux (WSL). Acum este compatibil și disponibil din Magazinul Microsoft, ca și celelalte distribuții, respectiv Ubuntu, openSUSE Leap și SUSE Linux Enterprise Server. Testați acum!
  [appbox windowsstore 9pkr34tncv07]
 • Săptămâna trecută Microsoft a prezentat oferta Azure for Students, care completează Azure for Students Starter Plan, fostul Imagine din DreamSpark. Noul plan oferă studenților cu o adresă EDU verificată acces complet și gratuit la peste 25 de servicii Azure, dintre care unele și AI, plus 100 USD credit. Detalii pe ZDNET
 • Tot pe ZDNET, Ed Bott ne prezintă Surface Pro cu LTE, care de astăzi e disponibil la precomandă în Statele Unite, Canada și Germania. Întrebarea este dacă modemul integrat Cat 9, care suportă conexiuni de până la 450 Mbps, împreună cu SIM-ul embedded care permite conexiuni pay-as-you-go fără nevoia unui SIM extern merită cei 150 USD suplimentari (un model i5 cu 8GB RAM și 256 GB stocare cu LTE costă 1449 USD, cel non-LTE 1299 USD).
 • Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115 în Fast Ring – cea mai importantă schimbare este una experimentală, prin care Microsoft vrea să testeze o interfață nouă a setărilor de confidențialitate din procesul de instalare Windows 10.
 • Debian GNU Linux este și el disponibil acum pe Windows 10 prin Magazinul Microsoft –  după Kali Linux, iată că și distribuția Debian apare pe WSL prin Magazinul Microsoft.  Cei interesați pot descărca și instala acum Debian pe Windows 10 cu un singur click:
  [appbox windowsstore 9msvkqc78pk6]