Tutoriale Windows

Cum pot continua rapid pe un PC Windows 10 Fall Update de pe telefonul Android?

Învățați să conectați telefonul Android la PC-ul cu Windows 10 pentru a putea continua rapid lucrul la calculator de unde ați rămas

Odată cu Windows 10 Fall Update, Microsoft introduce posibilitatea de a ne continua rapid experiența de lucru de pe un telefon Android sau iOS pe PC, prin conectarea software a telefonului la PC.

Conectarea telefonului este relativ simplă și se face în câțiva pași, pe care îi voi descrie mai jos.

Obiectiv: Învățați să conectați telefonul Android la PC-ul cu Windows 10 pentru a putea continua rapid lucrul la calculator de unde ați rămas.
Necesar:

  • Telefon Android sau iOS
  • PC cu Windows 10 Fall Update (1709)

1. Cum se face interconectarea între telefon și PC?

1.1. Pe PC-ul cu Windows 10 Fall Update deschideți aplicația Settings/Setări și accesați Phone/Telefon (1) mai jos:

1.2. Apăsați pe Add a phone/ Adăugați un telefon (1), continuați prin selectarea țării și introducerea numărului de telefon (2), apăsați pe Send / Trimiteți (3) și, după ce ați primit SMS-ul pe smartphone, apăsați Close / Închideți (4):

1.3. În faza (3) de mai sus, Microsoft vă va trimite un SMS pe telefon cu un link spre magazinul de aplicații al sistemului de operare de pe acesta:

1.4. Accesați acel link și instalați aplicația Microsoft Apps:

Alternativ, descărcați aplicația direct din Play Store:

1.5. În interiorul aplicației instalate accesați secțiunea similară cu cea din captura de mai jos, Try continuing tasks from your phone directly on your Windows PC! / Încercați să continuați lucrul de pe telefon direct pe PC-ul dv. Windows! :

1.6. După activarea opțiunii deschideți navigatorul preferat de pe telefon și folosiți butonul de sistem Share de pe Android pentru a trimite pagina pe PC folosind opțiunea Continue on PC/Continuați pe PC:

1.7. Veți putea opta între Continue now/Continuați acum și Continue later / Continuați mai târziu :

1.8. Din păcate, chiar dacă aveți aplicații Microsoft configurate pe telefon, va trebui să vă autentificați manual pe telefon (din fericire doar o singură dată, pentru configurare) în același cont Microsoft cu cel de pe PC:

1.9. Acum sunt detectate dispozitivele conectate la contul Microsoft:

1.10. Ulterior veți putea alege unul dintre dispozitivele afișate (1) sau puteți vedea lista completă a acestora (2):

1.11. Pe PC-ul selectat veți primi o notificare:

1.12. Aceeași notificare apare în Action Center / Centrul de acțiune sub secțiunea Continue from your phone / Continuați de pe telefon:

1.13. Apăsând pe acea notificare, pagina de pe telefon se deschide pe PC:

Concluzii și idei

  • Iată ce s-a întâmplat dacă am încercat partajarea unei pagini din OneNote de pe telefon cu aceeași metodă: dacă pagina OneNote conține un link text în clar, pe PC se va deschide instant pagina cu acea adresă, evident, tot în Microsoft Edge. Dacă pagina nu conține un link, cel mai probabil veți primi un mesaj de eroare care vă va informa că pagina nu poate fi partajată către PC.
  • Din aplicația YouTube, prin partajarea cu aceeași metodă am ajuns tot în Edge, pe YouTube, la același clip
  • Din aplicația PocketCasts am încercat să partajez cu aceeași metodă un episod din Windows Weekly și am ajuns pe PC în Edge pe site-ul pca.st/wiwe, ceea ce este remarcabil
  • Din aplicația TuneIn Radio, de pe pagina de redare DIGI FM am ajuns (tot în Edge) pe pagina https://tunein.com/radio/Digi-FM-979-s257792/, adică direct în playerul DIGI FM de pe site-ul TuneIn.

Deși inițial am fost neîncrezător și m-am așteptat ca funcționalitatea să fie limitată, trebuie să mărturisesc că sunt plăcut surprins după testele de mai sus. De aceea vă invit să testați și dumneavoastră această caracteristică după lansarea Windows 10 Fall Update. Sau, dacă sunteți în programul Windows Insider și aveți deja cel mai recent build Fast Ring pe PC, puteți testa chiar acum.