Tutoriale Windows

Descarcă ISO pentru Windows 10 Creators Update direct de la Microsoft fără Media Creation Tool

Chiar dacă Microsoft promovează Media Creation Tool în defavoarea ISO, puteți descărca imaginile Windows 10 direct oricând.

Acum câteva luni, Microsoft a decis să ascundă publicului imaginile ISO pentru Windows 10 și să promoveze Media Creation Tool în schimb. Cu toate aceastea, este încă posibil – și destul de simplu – să descarci imaginile ISO direct de pe serverele Microsoft, cu ajutorul unui truc simplu.

1. De ce nu sunt disponibile imaginile ISO pentru Windows 10?

Microsoft ”ascunde” fișierele ISO pentru că vrea ca utilizatorii care au deja Windows 10 să folosească Media Creation Tool pentru instalare/reinstalare sau upgrade la cea mai nouă versiune. Cu toate acestea, chiar dacă nu sunt direct accesibile publicului larg, imaginile ISO pentru fiecare versiune nouă a Windows 10, inclusiv cele pentru Creators Update sunt stocate și se pot descărca de pe serverele Microsoft. Cu câțiva pași simpli, pe care îi vei parcurge în browserul preferat, vei putea descărca direct oricând aceste imagini.

Ideea de la baza acestui tutorial este de a păcăli site-ul de suport că folosești un sistem de operare nesuportat. Acest lucru este necesar deoarece, dacă site-ul Microsoft detectează Windows 10 îți va oferi doar Media Creation Tool.

Obiectiv: din acest tutorial vei învăța să descarci imaginile ISO pentru Windows 10 (Creators Update) direct de pe serverele Microsoft fără a folosi Media Creation Tool.
Necesar: conexiune Internet, navigator web (Chrome, Firefox sau Edge) și 3-5 GB de spațiu pe disc. 

2. Descarcă ISO Windows 10 1703 folosind Google Chrome

2.1 – Deschide un tab nou în Google Chrome (Ctrl+T)

2.2 – Copiază adresa de mai jos în bara de adrese Google Chrome și apasă Enter:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO

2.3 – Chrome va ajunge la o anumită pagină de pe site-ul Microsoft. Dacă se poticnește, repetă operația de accesare a adresei de mai sus.

2.4 – Fă click dreapta în interiorul acelei pagini și apasă pe Inspect

2.5 – Apasă pe cele trei puncte … din dreapta (1 mai sus). Din submeniul More tools (2 mai sus) selectează Network conditions (3 mai sus).

2.6 – La User agent debifează Select automatically și comută pe Safari – iPad iOS 9 din meniu.

2.7 – Reîncarcă pagina accesată la punctul 2.3. de mai sus.

2.8 – Selectează ediția Windows 10 pe care dorești să o descarci și apasă pe butonul Confirm (1 mai jos).

2.9 – Selectează limba kitului (2 mai sus) și apasă din nou Confirm (3 mai sus)

2.10 – Apasă butonul Download pentru a salva imaginea ISO pe disc.

3. Concluzii

Deși prefer să folosesc Media Creation Tool pentru a crea kit-uri USB bootabile în loc de DVD-uri, cred că această metodă poate fi utilă pentru cei care vor neapărat să obțină imaginile ISO direct de la Microsoft. Chiar dacă același Media Creation Tool permite și salvarea kitului Windows 10 ca imagine ISO.