Prima pagină » Articole » Windows » Știri Windows » Update: Microsoft spune că poate ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809
Știri Windows Windows

Update: Microsoft spune că poate ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809

Șefa programului Windows Insider, Dona Sarkar, a anunțat pe Twitter că Microsoft are resursele pentru a ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809.

Șefa programului Windows Insider, Dona Sarkar, a anunțat pe Twitter că Microsoft are resursele pentru a ajuta la recuperarea fișierelor pierdute prin upgrade la Windows 10 v1809.

Astfel, utilizatorii care s-au confruntat cu pierderi de fișiere pot suna la linia de suport Microsoft, pentru că agenții de suport au instrumentele de recuperare. Totodată, pagina de suport Microsoft atrage atenția utilizatorilor afectați să nu folosească, pe cât posibil, înainte de a apela la suport, PC-urile afectate, pentru a evita suprascrierea fișierelor vechi în timpul funcționării Windows.

Încă nu este clar dacă Microsoft are un instrument anume pentru recuperarea datelor șterse sau care este metoda prin care ar recupera fișierele pierdute.

O discuție de pe Reddit arată că prima linie de suport Microsoft ar sugera folosirea funcției System Restore / Restaurare sistem.

Evident, dacă utilizatorul nu a dezactivat această funcționalitate Windows înainte de upgrade.

În acest caz utilizatorii sunt redirecționați către linia 2 de suport (avansată), care vor cere utilizatorilor acordul de conectare de la distanță pentru a verifica dacă există copii de siguranță și pentru a încerca recuperarea fișierelor prin sistemul NTFS. Desigur, această metodă de recuperare se bazează pe menținerea intactă a datelor prin neutilizarea sistemelor afectate.

Pentru cei care nu cunosc cum funcționează această metodă: la ștergerea unui fișier, Windows nu îl distruge în totalitate, ci suprascrie o mică parte din acesta. Recuperarea fișierelor se bazează pe refacerea acelei mici părți, cu condiția ca sistemul să nu suprascrie mai departe din fișier pe măsură ce este PC-ul este utilizat.

Cosmin

Cosmin este un consultant IT independent, pasionat, printre altele, de tehnologiile Microsoft. Între 2014 și 2018, Cosmin a primit anual de la Microsoft titlul de Most Valuable Professional (MVP) pentru Windows, zona Consumer.

Scrie comentariu

Apasă aici pentru a posta un comentariu