Windows Insider

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115 în Fast Ring

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115, un build de test RedStone 4 din Fast Ring pentru următoarea versiune Windows 10, 1803, care nu este departe.

Microsoft a lansat Windows 10 Insider Preview build 17115, un build de test RedStone 4 din Fast Ring pentru următoarea versiune Windows 10, 1803, care nu este departe.

Nou: o așezare nouă pentru setările de confidențialitate în experiența de instalare

Cea mai importantă schimbare este una experimentală, prin care Microsoft vrea să testeze o interfață nouă a setărilor de confidențialitate din procesul de instalare  Windows 10.

În această primăvară, Microsoft va lansa o actualizare la Windows 10 care va include schimbări pentru setările de confidențialitate din experiența de instalare. Noul design oferă informații clare și concise pentru a ajuta utilizatorii să facă alegeri bazate pe confidențialității lor și oferă două setări noi pentru Inking & Typing și Find my device. Mai multe detalii despre schimbare pot fi găsite într-un articol de blog dedicat.

Modificări generale, îmbunătățiri și remedii pentru PC

 • S-a rezolvat problema cu GSOD la deschiderea unui fișier care a fost disponibil numai online de la OneDrive, fără ca el să fi fost descărcat anterior pe PC (marcat cu verde în File Explorer).
 • S-a rezolvat problemele de boot nefuncțional sau cu boot loop după instalare, la prima repornire sau oprire făcută de utilizator.
 • S-a rezolvat problema cu lipsa sau nefuncționarea Microsoft Store după upgrade la cel mai nou build.
 • S-a rezolvat problema cauzată de accesul restrâns al aplicației Film și TV la biblioteca dv. video (prin fereastra de tip pop-up „Permiteți Filme și TV să acceseze biblioteca dvs. video?” sau prin setările de confidențialitate Windows), care făcea ca aplicația Film și TVcrape când utilizatorul accesa tabul Personal.
 • S-au reolvat două probleme cu impact asupra Windows Mixed Reality din build-ul anterior (Windows Mixed Reality rula la un framerate mic (de 8-10fps) și aplicația Windows Mixed Reality crăpa la lansare).
 • S-a rezolvat o problemă din builduri recente, care împiedica afișarea secțiunii de Mesaje directe de pe site-ul Twitter.com în Microsoft Edge.
 • S-a rezolvat o problemă din builduri recente care făcea necesară utilizarea touchpad-ului de precizie de pe dispozitive pentru a putea deplasa cursorul pe ecran cu un mouse extern.
 • S-a rezolvat o problemă care a afectat layout-ul ceh al tastaturii cu atingere, care făcea ca numerele din vizualizarea & 123 să nu poată fi inserate în aplicațiile UWP.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca input-ul touch să nu funcționeze pentru bara de defilare vertială din Timeline.
 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca o actualizare eșuată a unei aplicații putea avea ca rezultat scoaterea aplicației din poziția în care a fost fixată pe bara de sarcini.
 • S-a rezolvat o problemă din ultimele câteva builduri care făcea ca după lansarea, minimizarea și apoi închiderea aplicațiilor UWP de mai multe ori, nu s-au mai putut lansa aplicații UWP.

Probleme cunoscute

În acest moment Microsoft nu știe de probleme existente în acest build, urmând să anunțe dacă vor fi descoperite prin feedback-ul Insiderilor.

Săptămâna aceasta nu cred că vom mai vedea build-uri noi, pentru că peste 50 de Windows Insider MVPs sunt în Campusul Microsoft din Redmond, la MVP Summit.